rsz_amifor-logo_2
AMIFOR : Brandverzekering
voor mijn bos
AMIFOR: Brandverzekering voor mijn bos

Bosbranden...
het overkomt niet alleen andere mensen!

Bosbranden...
het overkomt niet alleen andere mensen!

Alle soorten bos

Alle soorten opstanden, ongeacht hun leeftijd, zijn verzekerbaar (opstanden van naaldhout: u moet ten minste alle opstanden verzekeren die minder dan 35 jaar oud zijn).

Eenvoudige prijsstelling

De bijdrage (premie) is hetzelfde, ongeacht de soort, leeftijd of structuur van de opstand: €3,54/ha, met een minimum van €30 per dossier.

Publieke eigenaren

Gemeenten en andere publieke landeigenaren zijn niet onderworpen aan de verzekeringstaks, dus hun bijdrage is gereduceerd tot €3,29/ha.

Development of forest fire. Flame is starting damage of trunk
AMIFOR

Brandverzekering voor mijn bos

AMIFOR is een onafhankelijke verzekeringsmaatschappij, opgezet als een onderlinge en herverzekerd bij QBE Re, die publieke en private boseigenaren dekt tegen brandschade aan hun bossen.

Snel en gemakkelijk...

Een claim indienen

Meldt uw claim zo snel mogelijk.

Aarzel niet om foto’s, een kopie van het rapport van de brandweer (als zij aanwezig waren), facturen voor eventuele kosten in verband met het incident en/of andere documenten die ons helpen om u zo volledig mogelijk te compenseren, bij te voegen.

Schrijven naar AMIFOR

Bischoffsheimlaan 1-8, bus 3, 1000 Brussel
Vermeldt uw naam, contactgegevens (adres, e-mail, telefoonnummer), de locatie en ongeveer de omvang van de claim en indien mogelijk de oorzaken.

De online aangifte gebruiken

AMIFOR

AMIFOR-verzekering

Aangezien AMIFOR een onderlinge verzekeringsmaatschappij is, hebben we het over een bijdrage, niet over een verzekeringspremie.

De bijdrage verschilt naargelang de verzekerde een eigenaar is naar privaat of publiek recht.

Voor private boseigenaren (particulieren, bedrijven) ligt de basisbijdrage vast, ongeacht de soort, leeftijd of structuur van de opstand: €3,54/ha, met een minimum van €30 per aanvraag.

Voor gemeenten en andere publieke eigenaars (provincies, OCMW’s, kerkfabrieken, enz.) gaat het ook over een vast bedrag, maar verlaagd tot €3,29/ha, aangezien publieke eigenaars niet onderworpen zijn aan verzekeringstaks.

Politie

Download de polis en lees de algemene voorwaarden.

De schadevergoeding

De gecompenseerde bedragen bij brand zijn afhankelijk van de soort, de leeftijd en de kwaliteit van de opstand.

Herverzekering

Voor grote claims is AMIFOR herverzekerd bij QBE Re.Voorkomen is beter dan genezen...

Onze polishouders

AMIFOR heeft 900 leden, die samen 75.000 hectare bos bestrijken. Hun profielen zijn heel divers. Wat ze gemeen hebben: ze zijn boseigenaars in België en gepassioneerd door hun bos.

De meesten van hen zijn particuliere boseigenaars, verantwoordelijk voor kleine percelen (soms minder dan één hectare) of grote gebieden (meer dan 500 hectare). Ze zijn verspreid over heel België, met de meerderheid in de meest beboste provincies: Luxemburg, Luik en Namen.

Publieke eigenaars zijn ook goed vertegenwoordigd: gemeenten, provincies en OCMW’s. Kortom, AMIFOR staat open voor alle soorten eigenaren: privé of publiek, groot of klein, zacht- of hardhout, enz.

Bossen hebben ons nodig

AMIFOR in cijfers

icons8-management-en-développement-commercial-100
0 +

Verzekerde leden

icons8-sapin-100
0 ha

Hectare bos

Voorkomen is beter dan genezen...

Preventie

In het geval van een hittegolf (juni, juli, augustus, enz.) of droogte (maart, april, enz.), aarzel dan niet om de waarschuwing “Brandgevaar” aan te brengen aan de ingang van je bos.

Op dezelfde manier, wanneer je een scoutinggroep ontvangt tijdens de vakantie of een wandeling in je bos aanvaardt, deel dan de “Wandelcode” uit aan de deelnemers. De deelnemers zullen je dankbaar zijn en des te meer respect hebben voor de bosrijke omgeving waar ze doorheen trekken.